Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Rodo

Czcionka:

Klauzula informacyjna

W związku z wejściem w życie Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego  i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27.04.2016 r., w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich  danych  oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE informujemy Państwa, że Administratorem danych jest Gminna Biblioteka Publiczna z siedzibą w Gidlach. Dane kontaktowe inspektora danych osobowych: biblioteka@gidle.pl Pani/Pana dane osobowe są przetwarzane w celu realizacji  podstawowych zadań Biblioteki do których należą zadania z zakresu zaspokajania potrzeb oświatowych, kulturalnych i informacyjnych społeczeństwa, prowadzenia działalności edukacyjnej, popularyzatorskiej, upowszechniania wiedzy  i kultury, udostępniania zbiorów, świadczenia usług bibliotecznych, ochrony materiałów bibliotecznych, w celach statystycznych oraz dochodzenia ewentualnych roszczeń prawnych. Pani/Pana Dane osobowe nie są przekazywane innym odbiorcom. Pani/Pana dane będą przetwarzane do czasu zaprzestania z korzystania z usług Biblioteki, co nastąpi po upływie roku licząc od ostatniej zarejestrowanej aktywności użytkownika, bądź niezwłocznie wskutek rezygnacji czytelnika, który ureguluje zobowiązania względem Biblioteki. Podanie danych osobowych jest dobrowolne lecz niezbędne dla realizacji celów Biblioteki, zatem konieczne dla korzystania z usług Biblioteki.Osoby których dane dotyczą mają prawo dostępu do treści swoich danych, do ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie oraz prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Na podstawie danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje w tym dane osobowe nie są profilowane.Strona Biblioteki używa plików cookies dla celów statystycznych. Uznajemy, że kontynuując korzystanie z naszej strony, wyrażają Państwo na to zgodę. Korzystanie z serwisu bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zapisane w pamięci urządzenia.

Pogoda

Zegar

Kalendarium

Październik 2021
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Imieniny